Trang chủ Tiếng Anh Lớp 11 Japan's Mount Fuji became a World Heritage Site in June...

Japan's Mount Fuji became a World Heritage Site in June 2013. The United Nations decided on April 30th that year to recognise the famous mountain a UNESCO W

Câu hỏi :

Japan's Mount Fuji became a World Heritage Site in June 2013. The United Nations decided on April 30th that year to recognise the famous mountain a UNESCO World Heritage. The United Nations said that Fuji was very important to Japanese religion and art. Fuji-san (as Japanese people call it) has been a sacred mountain for more than 1,000 years. In spiritual terms, Fuji is divided into three zones. The bottom, or Kusa-yama, is said to represent the everyday world. The forest line, or Ki-yama, represents the transition between the world of humans and the world of gods, and the burned area, or Yake-yama, at the top is said to represent the realm of the gods, Buddha and death. Thus, to climb Mount Fuji is to descend from the living world to the kingdom of the dead and then back, by which pilgrims can wash away their sins.

This 3,776-meter-high mountain, since being recognised as the World Heritage Site, has attracted more and more tourists. It is very popular with hikers, who want to walk all the way to see the rising sun from its peak. More than 318,000 hikers visited the mountain last summer, with up to 15,000 people climbing each day. Local residents are now worried the World Heritage status will mean more visitors, and also more litter and environmental problems. The local government has proposed a plan which requires people to pay to climb the mountain. Governor Shomei Yokouchi said: "It's likely we'll ask mountain climbers to help financially with keeping the mountain clean." Another idea the government has been discussing is to limit the daily number of hikers allowed to the top.

Câu 1: The word hikers in paragraph 2 is closest in meaning to ...

A. tourists

B. residents

C. officials

D. walkers

Câu 2: The word realm in paragraph 1 is closest in meaning to

A. top

B. mountain

C. years

D. world

Câu 3: What is the best title for the passage?

A. UNESCO welcomes visitors to Fuji

B. Fuji is a spiritual mountain

C. Climbers help to keep Fuji clean

D. Heritage status means big changes

Câu 4: The word their in paragraph 1 refers to .

A. human world's

B. gods'

C. pilgrims'

D. three zones'

Câu 5: The word it in paragraph 1 refers to ...

A. Japanese religion

B. the mountain

C. Japanese art

D. the United Nations

Lời giải 1 :

`1.D`

-Dẫn chứng :It is very popular with hikers, who want to walk all the way to see the rising sun from its peak

-> Núi Fuji rất phổ biến với những người muốn đi bộ đến đỉnh núi để nhìn thấy mặt trời mọc từ đó,  "hikers" ở đây tương đương với "walkers."

`2.D`

-Dẫn chứng:The burned area, or Yake-yama, at the top is said to represent the realm of the gods, Buddha and death

->Khu vực bị cháy, hay Yake-yama, ở đỉnh được cho là biểu thị cho vương quốc của các vị thần, Phật và cái chết , realm ~ world (n): vương quốc ~ thế giới , thế gian

`3.B`

- '' Fuji is a spiritual mountain" vì trong đoạn văn nói về tính linh thiêng của núi Fuji.

`4.C`

-Dẫn chứng"..by which pilgrims can wash away their sins."

->bằng cách mà những người đi lễ hành có thể rửa sạch tội lỗi của họ , "their" ở đây đề cập , thay thế cho "pilgrims.

`5.B`

-Dẫn chứng:The United Nations decided on April 30th that year to recognise the famous mountain a UNESCO World Heritage

->Liên Hiệp Quốc quyết định vào ngày 30 tháng 4 cùng năm để công nhận núi nổi tiếng này là Di sản Thế giới UNESCO , "it" đề cập , thay thế cho từ "the mountain"

Bạn có biết?

Tiếng Anh là ngôn ngữ German Tây, được nói từ thời Trung cổ tại Anh, ngày nay là lingua franca toàn cầu. Tiếng Anh là ngôn ngữ phổ biến nhất trên thế giới, được sử dụng rộng rãi trong giao tiếp quốc tế, kinh doanh và khoa học. Hãy chăm chỉ học tiếng Anh để mở rộng cánh cửa đến với thế giới!

Nguồn :

Wikipedia - Bách khoa toàn thư

Tâm sự lớp 11

Lớp 11 - Năm thứ hai ở cấp trung học phổ thông, gần đến năm cuối cấp nên học tập là nhiệm vụ quan trọng nhất. Nghe nhiều đến định hướng tương lai và học đại học có thể gây hoang mang, nhưng hãy tự tin và tìm dần điều mà mình muốn là trong tương lai!

Nguồn :

sưu tập

Liên hệ hợp tác hoặc quảng cáo: gmail

Điều khoản dịch vụ

Copyright © 2021 HOCTAPSGK