It is very common for young people to look towards other people who are in the same situation. Unfortunately this is not a very healthy action as most people make bad decisions, but because young people don’t know any better, they will decide to join on. There are however, cases in which being influenced by your peers could be very beneficial to the well being of students.
Believe it or not, but positive peer pressure is more common than negative peer pressure. An example of positive peer pressure is when all of your friends are encouraging you to join the debate team to help deal with a fear of speaking to new people. This creates confidence and can lead to positive effects throughout your life.
People are more likely to engage in popular positive events. If something is popular and good, people will feel pressure to do something good and it is popular so it will not be criticized. This creates a positive feedback loop as when more people do the act, more people will see it and would like to engage in it. This is why positive peer pressure is more widespread than negative peer pressure. Positive peer pressure is more likely to be promoted and passed on and it sets up people for success.
On the other hand negative peer pressure has a bigger impact on young people based on the American Psychological Association because the negative peer pressure effects, they have more long term effects. This is because most of the negative effects are more addictive rather than the positive effects.
Negative peer pressure causes more damage than positive peer pressure positive effects. An example of negative peer pressure is when a friend convinces you to start drinking alcohol. If a student starts drinking alcohol at a young age, it could stunt growth of the brain. According National Center for Biotechnology Information, they say, “Studies reveal that youth who started drinking before age 15, compared to those who waited until they were 21, were 12 times more likely to be unintentionally injured while under the influence of alcohol, 7 times more likely to be in a motor vehicle crash after drinking, and 10 times more likely to have been in a physical fight after drinking.” Most of these negative effects are highly addictive and are spread through friend groups.
6. The word "it" in paragraph 2 refers to
A. negative peer pressure
B. positive peer pressure
C. loop
D. success
7. According to the passage, what can be an effect of positive peer pressure?
A. It can lead to more addictive behaviours.
B. It often results in criticism from others.
C. It can encourage confidence and have positive long-term effects.
D. It is less likely to be promoted and passed on.
8. What is one specific consequence of starting drinking alcohol before age 15?
A. They are 10 times more likely to be in a physical fight after drinking.
B. They are 7 times more likely to engage in popular positive events.
C. They are 12 times more likely to have better brain growth.
D. They are more likely to join the debate team.
9. According to the passage, what is an example of negative peer pressure mentioned?
A. convincing a friend to start drinking alcohol
B. promoting participation in popular positive events
C. encouraging friends to join the debate team
D. making peers study harder
10. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Young people often look towards other people who are in the same situation as them.
B. Students drinking before age 15 are 10 times more likely to be in a motor vehicle crash after drinking.
C. Positive peer pressure encourages people to do good things.
D. Negative peer pressure can lead to highly addictive behaviours.
6. B
it = Positive peer pressure: áp lực đồng trang lứa tích cực
7. C
Dẫn chứng: đoạn 2 câu 3
8. A
Dẫn chứng: đoạn 5 câu 4
9. A
Dẫn chứng: đoạn 5 câu 2
10. B
Dẫn chứng: đoạn 5 câu 3 (7 lần)
`color{orange}{~MiaMB~}`
Tiếng Anh là ngôn ngữ German Tây, được nói từ thời Trung cổ tại Anh, ngày nay là lingua franca toàn cầu. Tiếng Anh là ngôn ngữ phổ biến nhất trên thế giới, được sử dụng rộng rãi trong giao tiếp quốc tế, kinh doanh và khoa học. Hãy chăm chỉ học tiếng Anh để mở rộng cánh cửa đến với thế giới!
Lớp 11 - Năm thứ hai ở cấp trung học phổ thông, gần đến năm cuối cấp nên học tập là nhiệm vụ quan trọng nhất. Nghe nhiều đến định hướng tương lai và học đại học có thể gây hoang mang, nhưng hãy tự tin và tìm dần điều mà mình muốn là trong tương lai!
Copyright © 2021 HOCTAPSGK