Trang chủ Tiếng Anh Lớp 8 giúp em vs!!!cầu giải thik đừng ghi mỗi đáp án...

giúp em vs!!!cầu giải thik đừng ghi mỗi đáp án VI. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions abou

Câu hỏi :

giúp em vs!!!cầu giải thik đừng ghi mỗi đáp án VI. Read the following passage and choose the item (a, b, c, or d) that best answers each of the questions about it. Different cultures have different ways of celebrating the new year. Most of these customs are observed to bring good luck. On New Year’s Eve in Mexico, people wait for the clocks to strike midnight. At the first sound of the bells, people begin to eat grapes. They must eat 12 grapes before the bells ring 12 times. In the South of the United States, people eat black-eyed pies on New Year’s Day. Some people think you have to eat 365 peas to have good luck every day of the new year. In Greece, people throw old things such as plates, glasses, and even furniture out of the window on New Year’s Day. 1. What do they do on New Year’s Day in Mexico? A. They wait for the clocks to strike midnight. B. They eat grapes. C. They try to eat 12 grapes before the bells ring 12 times. D. no information 2. What do they do on New Year’s Day in the South of the United States? A. They eat black-eyed peas. B. They eat grapes. C. They throw old things out of the window. D. no information 3. What does the word ‘they’ in line 3 refer to? A. The American B. The Greek C. The Mexican D. The Vietnamese 4. What does ‘such as’ in line 6 mean? A. however B. for example C. instead of D. as soon as 5. Which of the following is not true? A. Different cultures have the same way of celebrating the new year. B. People believe that the customs will bring good luck. C. On New Year’s Eve, the Mexican begin to eat grapes at 12 p.m. D. In the South of the United States, people try to eat 365 black-eyed peas on New Year’s Day.

Lời giải 1 :

`1`. A. They wait for the clocks to strike midnight.

`->` Dẫn chứng: On New Year’s Eve in Mexico, people wait for the clocks to strike midnight. ( dòng 2, 3 đoạn 1 )

`2`. A. They eat black-eyed peas.

`->` Dẫn chứng: In the South of the United States, people eat black-eyed pies on New Year’s Day. ( dòng 5, 6 đoạn 1 )

`3`. C. The Mexican

`->` Dẫn chứng: On New Year’s Eve in Mexico, people wait for the clocks to strike midnight. At the first sound of the bells, people begin to eat grapes. They must eat 12 grapes before the bells ring 12 times. `->` nói về con người ở Mexico.

`4`. B for example ( ví dụ )

`->` In Greece, people throw old things such as plates, glasses, and even furniture out of the window on New Year’s Day. `->` Ở Hi Lạp, mọi người vứt các đồ cũ như dĩa, ly, thậm chí đồ nội thất ra khỏi cửa vào năm mới 

`5`. A. Different cultures have the same way of celebrating the new year.

`->` Dẫn chứng: Different cultures have different ways of celebrating the new year

Thảo luận

Lời giải 2 :

1. A <On New Year’s Eve in Mexico, people wait for the clocks to strike midnight.>

2. A <In the South of the United States, people eat black-eyed pies on New Year’s Day.>

3. C <On New Year’s Eve in Mexico, people wait for the clocks to strike midnight. At the first sound of the bells, people begin to eat grapes. They must eat 12 grapes before the bells ring 12 times.>

4. B <such as: như là = for example: ví dụ như>

5. A <Different cultures have different ways of celebrating the new year.>

Bạn có biết?

Tiếng Anh hay Anh Ngữ (English /ˈɪŋɡlɪʃ/ ) là một ngôn ngữ German Tây, được nói từ thời thời Trung cổ tại Anh, ngày nay là lingua franca toàn cầu.Từ English bắt nguồn từ Angle, một trong những bộ tộc German đã di cư đến Anh (chính từ "Angle" lại bắt nguồn từ bán đảo Anglia (Angeln) bên biển Balt)

Nguồn : Wikipedia - Bách khoa toàn thư

Tâm sự 8

Lớp 8 - Năm thứ ba ở cấp trung học cơ sở, học tập bắt đầu nặng dần, sang năm lại là năm cuối cấp áp lực lớn dần nhưng các em vẫn phải chú ý sức khỏe nhé!

Nguồn : ADMIN :))

Liên hệ hợp tác hoặc quảng cáo: gmail

Điều khoản dịch vụ

Copyright © 2021 HOCTAPSGK