Trang chủ Tiếng Anh Lớp 9 Đề bài: Đọc đoạn văn sau, điền T (True) trước...

Đề bài: Đọc đoạn văn sau, điền T (True) trước câu có chứa thông tin đúng với nội dung bài đọc. Điền F (False) trước câu có chứa thông tin không đúng với nội du

Câu hỏi :

Đề bài: Đọc đoạn văn sau, điền T (True) trước câu có chứa thông tin đúng với nội dung bài đọc. Điền F (False) trước câu có chứa thông tin không đúng với nội dung bài đọc. Điền NG (Not Given) trước câu có nội dung không đúng với nội dung bài đọc. Vietnams educational system in the past Have you ever wondered how teachers, students and classrooms look like years ago? In the past, Vietnam educational system was under the influence of by many foreign culture, of which the Chinese had most significant effects. The earliest students in Vietnam received most of their education from the Buddhist clergy. Under the 1000-year invasion and domination of the Chinese, Vietnams education was greatly affected by Chinas educational system. This influence is depicted in the early examinations held to recruit high mandarin officials. The first examination of this type was held in 1075. During the latter part of the 11th century, a National College was established for the education of sons or royalty and other high-ranking officials, which marked the beginning of Confucian education in Vietnam. In 1252, the college was opened to students from various backgrounds besides royal or official ones. At the beginning of the 15th century, many Confucian-type schools were in operation in leading centers. Those days, education became the most cherished ideals. Only those who passed the qualification examination for Mandarins had any hope of achieving state-owned jobs or other honors. The scholar was looked up to and highly revered. ________ 1. Vietnams educational system was only affected by Chinese. ________ 2. The earliest students in Vietnam received their education from the Chinese Buddhist clergy. ________ 3. The early examinations were held to recruit high mandarin officials. ________ 4. During the latter part of the 11th century, the National College was opened to every students. ________ 5. At the beginning of the 15th century, many Confucian-type schools were in operation only in leading centers. ________ 6. Those days, education was highly appreciated. ________ 7. The scholar was highly respected to and idolized. Các bạn giúp mình với ạ :<

Lời giải 1 :

$\text{1. Answer: False.}$

$\text{Dẫn chứng:}$ In the past, Vietnam's educational system was under the influence of many foreign cultures, of which the Chinese had the most significant effects.

`-` Dẫn chứng bảo là ảnh hưởng bới nhiều ngôn ngữ khác nhau nhưng tiếng Trung chiếm đa số. Trong câu hỏi bảo là "only affected by Chinese" nghĩa là duy nhất bị ảnh hưởng bởi tiếng Trung `->` False.

$\text{2. Answer: True.}$

$\text{Dẫn chứng: }$ The earliest students in Vietnam received most of their education from the Buddhist clergy.

`-` Dẫn chứng và câu hỏi giống nhau `->` True.

$\text{3. Answer: True.}$

$\text{Dẫn chứng:}$ This influence is depicted in the early examinations held to recruit high mandarin officials.

`-` Dẫn chứng và câu hỏi có nội dung giống nhau `->` True

$\text{4. Answer: False.}$

$\text{Dẫn chứng:}$ In 1252, the college was opened to students from various backgrounds besides royal or official ones.

`-` Dẫn chứng bảo là năm 1252 mới mở cho tất cả mọi người, nghĩa là thế kỉ XII mới mở chứ không phải thế kỉ XI như câu hỏi `->` False.

$\text{5. Answer: False.}$

$\text{Dẫn chứng:}$ At the beginning of the 15th century, many Confucian-type schools were in operation in leading centers.

`-` Trong dẫn chứng không có chứ only như câu hỏi `->` sai về nghĩa `->` False

$\text{6. Answer: True.}$

$\text{Dẫn chứng:}$ Those days, education became the most cherished ideals.

`-` Dẫn chứng và câu hỏi giống nhau `->` True.

$\text{7. Answer: True.}$

$\text{Dẫn chứng:}$ The scholar was looked up to and highly revered.

`-` Dẫn chứng và câu hỏi giống nhau `->` True.

`color[gold][#ANGELRED]`

Thảo luận

-- em cảm ơn nhiều ạ
-- kcj
-- ko hiểu j có thể hỏi nhé
-- vâng ạ, cảm ơn ạ

Bạn có biết?

Tiếng Anh hay Anh Ngữ (English /ˈɪŋɡlɪʃ/ ) là một ngôn ngữ German Tây, được nói từ thời thời Trung cổ tại Anh, ngày nay là lingua franca toàn cầu.Từ English bắt nguồn từ Angle, một trong những bộ tộc German đã di cư đến Anh (chính từ "Angle" lại bắt nguồn từ bán đảo Anglia (Angeln) bên biển Balt)

Nguồn : Wikipedia - Bách khoa toàn thư

Tâm sự 9

Lớp 9 - Là năm cuối ở cấp trung học cơ sở, sắp phải bước vào một kì thi căng thẳng và sắp chia tay bạn bè, thầy cô và cả kì vọng của phụ huynh ngày càng lớn mang tên "Lên cấp 3". Thật là áp lực nhưng các em hãy cứ tự tin vào bản thân là sẻ vượt qua nhé!

Nguồn : ADMIN :))

Liên hệ hợp tác hoặc quảng cáo: gmail

Điều khoản dịch vụ

Copyright © 2021 HOCTAPSGK