Trang chủ Tiếng Anh Lớp 6 Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi Hi my...

Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi Hi my name is Nam . My hobby is playing football . I often play football with my friends . We play twice a week at a football f

Câu hỏi :

Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi Hi my name is Nam . My hobby is playing football . I often play football with my friends . We play twice a week at a football field near my house, and I usually play as a striker . Playing soccer helps me train my fitness and team spirit . My friend and I get closer after every football match . We buy the same sportswear together . We usually have small parties after each game . In short , I like football and you should find yourshelf a favourite sport to practice too. 1.What is Nam's hobby ? 2.Who does he often play football with ? 3.Does he play as a defender ? 4.Where does he and his friends play football ? 5. Does playing soccer help him train his fitness and team spirit 6.What do he and his friends usually do after each game ?

Lời giải 1 :

`1.` Nam's hobby is playing football.

`-` Dẫn chứng: My hobby is playing football

`2.` He often plays football with his friends. 

`-` Dẫn chứng: I often play football with my friends

`3.` No, he doesn't.

`-` Dẫn chứng: We play twice a week at a football field near my house, and I usually play as a striker. (Tiền đạo chứ ko phải hậu vệ)

`4.` They play football at a football field near his house. 

`-` Dẫn chứng: We play twice a week at a football field near my house, and I usually play as a striker.

`-` They thay thế cho "He and his friends" (chỉ `2` người)

`5.` Yes, it does.

`-` "it" thay thế cho hành động "playing soccer"

`-` Dẫn chứng: Playing soccer helps me train my fitness and team spirit.

`6.` They usually have small parties after each game.

`-` Dẫn chứng: We usually have small parties after each game.

Thảo luận

-- Giỏi Ah thế
-- bài lớp 6 bth thôi :) ko có gì giỏi đâu
-- ._. xong đoàn r, h nghỉ hay gì
-- chuẩn bị DXDL, qua đã nói thứ `5` t rảnh nhất mà .-.
-- à thế à, ok t cx lm

Lời giải 2 :

`\text{1. }`His hobby is playing football.

- Dẫn chứng câu 2: My hobby is playing football .

`\text{2. }`He often plays football with his friends.

- Dẫn chứng câu 3: I often play football with my friends.

`\text{3. }`No, he doesn't

- Dẫn chứng 4: We play twice a week at a football field near my house, and I usually play as a striker.

`\text{4. }`He and his friends play football at a football field near his house.

- Dẫn chứng câu 4: We play twice a week at a football field near my house, and I usually play as a striker.

`\text{5. }`Yes, it does

- Dẫn chứng câu 5: Playing soccer helps me train my fitness and team spirit.

`\text{6. }` They usually have small parties after each game.

- Dẫn chứng câu 8: We usually have small parties after each game . 

`\text{# themoonstarhk}`

Bạn có biết?

Tiếng Anh hay Anh Ngữ (English /ˈɪŋɡlɪʃ/ ) là một ngôn ngữ German Tây, được nói từ thời thời Trung cổ tại Anh, ngày nay là lingua franca toàn cầu.Từ English bắt nguồn từ Angle, một trong những bộ tộc German đã di cư đến Anh (chính từ "Angle" lại bắt nguồn từ bán đảo Anglia (Angeln) bên biển Balt)

Nguồn : Wikipedia - Bách khoa toàn thư

Tâm sự 6

Lớp 6 - Là năm đầu tiên của cấp trung học cơ sở. Được sống lại những khỉ niệm như ngày nào còn lần đầu đến lớp 1, được quen bạn mới, ngôi trường mới, một tương lai mới!

Nguồn : ADMIN :))

Liên hệ hợp tác hoặc quảng cáo: gmail

Điều khoản dịch vụ

Copyright © 2021 HOCTAPSGK